BewarenBewarenBewaren

Betalen met PayPal

Zekerheid bij elke transactie


De meeste mensen die via internet iets willen kopen of verkopen zijn betrouwbaar en eerlijk. Zij versturen hun goederen en betalen de gekochte producten zoals afgesproken. Er zijn echter mensen die het niet zo nauw nemen met gemaakte afspraken en alleen maar snel en gemakkelijk geld willen verdienen.

Het gebruik van PayPal beperkt internetfraude. Zekerheid bij elke transactie PayPal biedt een van de best beveiligde betaalplatforms ter wereld. Of u nu online koopt, verkoopt of geld overmaakt, bij het gebruik van PayPal bent u altijd beschermd door een extra laag beveiliging. Dat komt omdat al uw financiële gegevens, zoals uw bankgegevens en uw creditcardnummer, veilig en versleuteld worden opgeslagen op onze servers. Het is dus niet nodig uw financiële gegevens online of openbaar te delen met de persoon van wie u geld ontvangt of naar wie u geld overmaakt. Bovendien biedt Paypal u extra bescherming in de vorm van Aankoopbescherming of Verkopersbescherming, zoals hieronder beschreven.

Bescherming van kopers en verkopers

Bescherming voor kopers


Als een in aanmerking komend object, dat u online heeft gekocht, niet wordt geleverd of niet aan de omschrijving van de verkoper voldoet, vergoedt PayPal Aankoopbescherming het volledige bedrag (inclusief verzendkosten). PayPal Aankoopbescherming dekt al uw online aankopen wanneer u PayPal gebruikt.

Wat is een in aanmerking komend object? Alleen fysieke, tastbare goederen die per post kunnen worden verzonden en niet bij de wet verboden zijn, worden gedekt. Hier volgen een paar voorbeelden van situaties waarbij uw aankoop niet op de omschrijving lijkt: U heeft een boek gekocht, maar krijgt een DVD. U heeft een nieuw product gekocht, maar het blijkt gebruikt. U heeft drie artikelen gekocht en ontvangt er twee. Uw aankoop is tijdens verzending beschadigd of mist onderdelen. U denkt dat u een origineel merkartikel heeft gekocht en ontvangt een nep-versie. Let wel: indien de verkoper het artikel correct heeft omschreven, maar u bent er niet tevreden mee, dan valt dit helaas niet onder PayPal Aankoopbescherming.

Bescherming voor verkopers


De meeste PayPal-transacties verlopen vlekkeloos, maar mocht u tegen een probleem aanlopen, dan kan PayPal Verkopersbescherming uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: u ontvangt een ongeautoriseerde betaling of de koper claimt dat hij zijn aankoop nooit heeft ontvangen: zolang de transactie aan de vereisten voldoet, bent u voor het volledige bedrag gedekt. Er is geen uitbetalingslimiet van toepassing, dus u kunt met een gerust hart zaken doen.

Wat is een in aanmerking komende transactie? Verkopersbescherming dekt alleen transacties voor per post verzendbare, fysieke en tastbare objecten. (Om te controleren of uw transactie aan deze vereisten voldoet, gaat u naar het overzicht 'Transactiedetails' in uw PayPal-rekening). Ook dient het verkochte object te worden verzonden naar het verzendadres dat op de pagina 'Transactiedetails' in uw PayPal-rekening vermeld staat. U dient de betaling in één transactie, via één PayPal-rekening te ontvangen. Daarnaast dient uw primaire woonplaats, zoals vermeld in uw PayPal-rekening, in Nederland te liggen en moet u een bewijs van levering kunnen overleggen.

Klik hier voor meer informatie.

NB:
Ikveilzelf.nl is niet aansprakelijk voor de door PayPal geleverde diensten. Bovenstaande informatie is ontleend aan de informatie die PayPal is verstrekt.

BewarenBewarenBewarenBewaren