BewarenBewarenBewaren

Veilig handelen op internet

Een aantal tips voor het veilig handelen op internet

Doe online niets wat u anders ook niet zou doen! Laat uw gezonde verstand spreken. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Ikveilzelf.nl. Bekijk de andere advertenties van de verkoper. Maak persoonlijk contact.
Controleer de verkoper.Google zijn gegevens en check bankrekeningnummer, e-mailadres, telefoonnummer en/of webwinkel bij de politie.
Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen beschermd. Lees hier meer over de bescherming door Paypal.
Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.

Copyright
Hergebruik foto door andere adverteerder Wat kan ik doen tegen een adverteerder die mijn foto heeft gebruikt voor zijn/haar advertentie?
Misbruik van jouw foto op Ikveilzelf.nl kun je melden bij Ikveilzelf.nl. Je kunt aangeven welke foto gebruikt wordt, door wie en in welke advertentie. Zodra wij dit formulier van je hebben ontvangen, verwijderen wij de betreffende advertentie(s).

Wij verzoeken je om goed te controleren of je inderdaad de rechthebbende bent van de intellectuele eigendomsrechten op de foto. Dat wil zeggen dat je de eigenaar van de foto bent of een licentie van de eigenaar hebt gekregen. Indien de advertentie onrechtmatig wordt verwijderd op jouw verzoek dan kun je door adverteerder aansprakelijk worden gesteld voor de schade die wordt geleden ten gevolge van het verwijderen van de advertentie. Tevens vragen wij je vriendelijk om te zorgen dat de informatie duidelijk en volledig ingevuld wordt.

Veilig online betalen met PayPal Informatie over veilig online betalen met PayPal

PayPal is de online betaalmethode van Ikveilzelf.nl en vele webwinkels waarmee je makkelijk en veilig online betalingen kunt doen en ontvangen.

Met PayPal kun je heel simpel online betalen. Geen gedoe met het eindeloos invullen van jouw bankgegevens of creditcardnummers. Betaal in een paar klikken met enkel jouw e-mailadres en PayPal-wachtwoord. Jouw financiële gegevens zijn alleen voor jou toegankelijk en worden niet met de verkoper gedeeld. Je kunt ook nog eens gebruik maken van de gratis PayPal Aankoopbescherming zodat je zorgeloos en veilig online kunt winkelen én betalen.

Je kunt nu veilig en snel een PayPal-rekening openen op Money2. Via deze weg kun je direct een PayPal-rekening openen en gelijk online afrekenen.
 
Rekening openen
PayPal op Ikveilzelf.nl - Veilig betalen - Aankoopbescherming

PayPal Aankoopbescherming helpt je wanneer je een met PayPal betaald object niet ontvangt van de verkoper. Als het met PayPal betaalde object in aanmerking komt voor Aankoopbescherming, dan is dit gratis en voor het volledige bedrag, inclusief verzendkosten, gedekt.

Hiermee wordt online shoppen wel heel erg leuk!

Wanneer is PayPal Aankoopbescherming van toepassing?
Je kunt aanspraak maken op PayPal-Aankoopbescherming indien:
Je voldoet aan de voorwaarden indien:
PayPal maakt het betalen voor aankopen op Ikveilzelf.nl makkelijk, veilig en snel zodat je je bezig kunt houden met de leuke kant van winkelen: nét dat ene leuke dingetje vinden en dit zo snel mogelijk ontvangen. Je kunt zelfs mobiel shoppen en betalen met de PayPal-app. Handig voor als je onderweg bent.

Waarom PayPal?
Betaal sneller, ontvang jouw producten sneller.

Verkopers versturen aankopen vaak pas ná het ontvangen van de betaling. Een betaling via acceptgiro of bankoverschrijving kan de levertijd dus vertragen. Een verkoper ontvangt een betaling met PayPal direct, en kan dus jouw aankopen sneller versturen. Download ook de handige PayPal app en betaal je aankopen met PayPal via jouw mobiele telefoon.  
 
Houd jouw persoonlijke financiële gegevens privé
Een van de beveiligingskenmerken van PayPal is dat jouw betalingsgegevens nooit met de verkoper worden gedeeld. Betalingen met een acceptgiro of creditcard tonen altijd naam- en rekeninggegevens. Als je een betaling met PayPal doet, ziet de verkoper enkel jouw e-mailadres en het adres waar je aankoop naar verzonden wordt.

Winkel gerust met PayPal Aankoopbescherming
Betalingen met PayPal geven je recht op volledige bescherming van jouw Ikveilzelf.nl aankopen. Met deze gedachte kun je met een gerust hart shoppen. Indien je jouw aankoop niet ontvangt, heb je recht op volledige vergoeding (inclusief verzendkosten).
 
Vul jouw gegevens maar één keer in
Je kunt PayPal betalingen doen via jouw bankrekening of creditcard. Voeg deze gegevens eenmalig aan jouw profiel toe en PayPal onthoudt én beschermt deze voor jou.

Winkel bij vele merken
Met PayPal kun je niet alleen op Ikveilzelf.nl betalen. Shop ook eenvoudig bij duizenden webwinkels wereldwijd en betaal veilig vanaf jouw eigen bankrekening!
 
Verkopen met PayPal - Veilig en snel ontvangen - Verkopersbescherming
PayPal is dé manier om betalingen op Ikveilzelf.nl te ontvangen. Klanten betalen je direct, zonder hun financiële gegevens te hoeven delen. Het geld staat gelijk op jouw PayPal-rekening waarna je het kunt overschrijven naar jouw bankrekening of direct weer kunt besteden. De kosten bedragen slechts 1,5% tot 3,4% + € 0,35 EUR per transactie. Hoe meer je verkoopt, hoe voordeliger het tarief. PayPal biedt tevens gratis Verkopersbescherming aan.

Jouw ontvangen betalingen op Ikveilzelf.nl volledig verzorgd
Met PayPal kunnen jouw klanten hun aankopen online betalen zonder gegevens in te vullen, overschrijvingen te maken of op acceptgiro’s te wachten. Het enige waar je verder aan hoeft te denken is het versturen van de producten.

Waarom betalingen met PayPal ontvangen?
Ontvang jouw geld sneller

Betalingen via een reguliere bankoverschrijving of acceptgiro kunnen lang op zich laten wachten. Kopers kunnen je direct met PayPal betalen, zonder extra wachttijd. Vermeld in jouw advertentie dat je PayPal als betaalmethode prefereert.

Verbeter jouw tevredenheid bij de koper
Snellere betalingen betekent snellere aflevering. Een goede ervaring door een eenvoudige betaalmethode en snelle levering vergroot de tevredenheid van je koper.

Veilig verkopen met Verkopersbescherming
rofiteer van Verkopersbescherming. Je bent volledig beschermd tegen klachten en terugboekingen als er sprake is van een ongeautoriseerde betaling of een niet-ontvangen object.

Jouw veiligheid, onze prioriteit
PayPal stelt alles in het werk om je te beschermen tegen fraude en diefstal van identiteitsgegevens, 24 uur per dag, zodat je jezelf met andere dingen bezig kunt houden.

Vergroot eenvoudig jouw bereik
Kies voor PayPal en bereik de grootste handelsplaats van Nederland. Beheer jouw betalingsverkeer zowel op Ikveilzelf.nl als daarbuiten in één account.

Bescherming tegen identiteitsfraude

Hoe kan ik me beschermen tegen identiteitsfraude?
Je kunt jezelf beschermen tegen identiteitsfraude. Ga voorzichtig om met jouw persoonlijke gegevens. Geef anderen niet zomaar een kopie van jouw identiteitsbewijs. Je hoeft dit alleen te doen als je wettelijk verplicht bent om een kopie te geven. Pas op als je documenten weggooit waar persoonsgegevens op staan. En probeer je brievenbus te beschermen tegen diefstal van jouw post.

Als je toch besluit om een kopie van jouw identiteitsbewijs te verstrekken, volg dan de onderstaande richtlijnen:
 
Schrijf op de kopie dat het een ‘’kopie’’ is en voor wie de kopie is bedoeld;
Vermeld op de kopie de datum waarop deze is verstrekt;
Streep jouw Burgerservicenummer door. Let er op dat het Burgerservicenummer ook in de strook onderaan het paspoort of identiteitskaart is opgenomen.

Denk je slachtoffer te zijn van identiteitsfraude?
Je kunt dan het beste een melding doen bij het Centraal Meld- en informatiepunt Identiteitsfraude en -fouten. Je krijgt advies over welke stappen je het beste kunt nemen en het advies over het voorkomen van identiteitsfraude.

Veilig handelen tips voor koper

Tips voor een koper om veilig te handelen
Persoonlijk contact en heldere communicatie

Check hier onze veiligheidsmaatregelen

Weet met wie je zaken doet
Weet wat je koopt
Veilige betaling en verzending
Contante betaling – Door contant te betalen kun je gelijk oversteken. Stuur echter nooit contant geld per post op. In alle eurobiljetten zijn echtheidskenmerken verwerkt waarmee je eenvoudig echt van vals kunt onderscheiden. Tips voor een snelle en goede controle tref je aan via de webapplicatie http://www.dnb.nl/echtofvals/nl/portal/ of smartphone app Android, Apple, Mobiele website van De Nederlandsche Bank.

Giro/Bank - Een bankoverschrijving is een veilig manier van betalen. Het risico van deze betaalmethode is wel dat je betaalt voor een product dat je niet vooraf hebt geïnspecteerd en nog niet in jouw bezit heeft. Gebruik deze methode dan ook alleen als je de verkoper vertrouwt. Jouw geld kan later niet meer worden teruggestort op jouw rekening (storneren). Controleer hier vooraf of de (bank) gegevens bekend zijn bij de politie.

PayPal - Met PayPal kun je direct online betalen of betaald worden via jouw eigen bankrekening of creditcard. Wanneer je verzendbare producten betaalt via PayPal, zijn jouw aankopen in veel gevallen onbeperkt beschermd.  Wanneer je het PayPal-logo in de advertentie ziet staan kun je met PayPal betalen. Ook kun je de verkoper zelf vragen om met PayPal te betalen. Lees hier meer informatie over PayPal en de Kopersbescherming.

Rembours - Bij een rembourszending wordt er bij aflevering van het product aan de deur betaald aan de postbode. Het nadeel van rembours is dat pas na betaling aan de postbode het ontvangen product kan worden bekeken. Dit kan dus een baksteen zijn in plaats van een laptop. Gebruik rembours daarom alleen als je de verkoper vertrouwt. Twijfel je aan de authenticiteit van de postbode, vraag dan naar zijn of haar legitimatie. Mocht de postbode deze niet kunnen overleggen, betaal dan niet.

Wees alert bij betalingen via de prepaid creditcards zoals 3vcard en Paysafecard. Op de betreffende sites is veel informatie te vinden over veiligheidstips.
Indien bij handelen op Ikveilzelf.nl wordt gevraagd om geld over te maken naar een bitcoin adres, adviseren wij je extra alert te zijn.
Wees alert bij internationale betalingen.
Laat de producten veilig verzenden.

Transactieproblemen
BewarenBewarenBewarenBewaren