BewarenBewarenBewaren

Phishing mails
Heb je een verdachte mail ontvangen? Klik dan niet op de link en geef geen persoonlijke gegevens of wachtwoorden. De mail komt niet van Ikveilzelf.nl, je hebt te maken met phishing.

Wat is phishing?
Phishing is het vissen naar persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden en bankrekeningnummers. Dit gebeurt op verschillende manieren, bijvoorbeeld via sms, e-mail en nep websites.
 
Hoe herken je phishing berichten?
Internetcriminelen worden steeds creatiever in het vissen naar persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden en bankrekeningnummers. Het is erg belangrijk dat je zelf phishing kunt herkennen.

Je wordt verzocht om op een link te klikken. Je komt dan op een nep website, waar je gevraagd wordt in te loggen. Deze nep website lijkt soms precies op de site waar je bekend mee bent.
In phishing e-mails spelen fraudeurs vaak in op je angst om opgelicht te worden, je account kwijt te raken of op een andere dringende redenen om zo snel mogelijk te reageren.
In phishing e-mails staat vaak een verzoek om persoonsgegevens in te vullen.  Die moeten om de één of andere reden zogenaamd 'bijgewerkt' of 'geverifieerd' worden.
Een phishing e-mail bevat vaak tekst die door een vertaalcomputer is gehaald en heeft daarom vaak spelfouten of vreemd klinkende zinnen.

Wat doen we met phishing berichten?
We doen er alles aan om phishing te voorkomen. We halen de nepsites uit de lucht zodra wij hier op de hoogte van worden gebracht. Helaas kan het voorkomen dat jij een verdachte mail ontvangt uit naam van Ikveilzelf.nl met een link erin die nog actief is. Blijf hier alert op.
 
Wat kun je zelf doen?
Bescherm je wachtwoord en vertrouw deze aan niemand toe.
Gebruik voor al jouw online accounts unieke wachtwoorden. Dus zorg ervoor dat je Marktplaats wachtwoord bijvoorbeeld niet hetzelfde is als het wachtwoord van je e-mailaccount.
Wees alert op het verstrekken van gegevens:
Controleer voordat je inlogt of het internetadres begint met: www.ikveilzelf.n
 
Hoe kun je phishing melden bij Ikveilzelf.nl?
Je kunt phishing melden via info@ikveilzelf.nl
Vermeld in je bericht de URL van een phishing site uit de verdachte mail of stuur als bijlage hele bericht mee.
Wij nemen dan direct actie om de website achter de mail uit de lucht te laten halen.
BewarenBewarenBewarenBewaren